top of page

Zeliščni namazi

Slava Murnc

12. apr. 2022

Delavnica je bila namenjena starejši in mlajši generaciji.

Delavnico Zeliščni namazi je vodila domačinka, znana zeliščarka Jožica Bajc Pivec. Rodila se je v kmečki družini. Že kot majhna deklica je rada spremljala očeta, ki je poznal veliko gob, rastlin, ptic. S svojim pripovedovanjem je v njej zbudil ljubezen do rastlin in živali. Njena ljubezen do rastlin se je z zorenjem življenja vse bolj krepila in prerasla v resno profesionalno dejavnost. Ob poslušanju tašče, sodelavk, sosedov in prijateljev je spoznavala načine in moči zdravilnih zelišč. Njihova moč delovanja, opojnost vonja in lepota jo je posrkala vase tako, da je začela raziskovati v strokovni literaturi, poiskala mentorje in si tako pridobivala nova znanja. Danes vse to znanje deli naprej, med udeležence zeliščarskih predavanj, delavnic širom po Sloveniji.


Na svoji zeliščarski domačiji Pivec organizira zeliščarske delavnice, ukvarja se tudi s svetovanjem. Izdeluje zeliščne tinkture in kapljice za pomoč pri različnih težavah. Ker meni, da ni znanja nikoli dovolj, se še vedno udeležuje različnih izobraževanj in s tem lahko širše znanje prenaša na udeležence svojih predavanj.


Na delavnici je predstavila različne zeliščne namaze, ki smo jih udeleženci lahko tudi poizkusili. Prejeli smo tudi recepte za pripravo zeliščnih namazov.

bottom of page