top of page

V ponedeljek, 30. avgusta 2021, je ponovno je posijalo sonce, ko se je zgodil otvoritveni dogodek projekta »Medgeneracijsko središče Javorje«, v obnovljeni podružnični šoli na Javorju.

 

V torek, 31. avgusta 2021, je bil organiziran »Dan odprtih vrat«. Na ta dan so si lahko krajani in ostali zainteresirani, ogledali obnovljene prostore in pridobili dodatne informacije.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in

Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014 – 2020. 

  

V prenovljeni stavbi nekdanje Podružnične šole Javorje, je nastalo Medgeneracijsko središče Javorje, znotraj katerega deluje enota Vrtca Ciciban, enota Javorčki.

 

V letu 2021 je Kulturno društvo Javorje, v sklopu LAS projekta, s pomočjo evropskih sredstev, skupaj z Občino Šmartno pri Litiji, z obnovo stavbe nekdanje Podružnične šole Javorje,  pridobilo svoje prostore, v katerih je vzpostavljeno Medgeneracijsko središče Javorje. V njem zdaj deluje tudi enota Vrtca Ciciban Šmartno. Na drugi strani pa se izvajajo zastavljene aktivnosti v sklopu projekta Medgeneracijsko središče Javorje. Organizirana so srečanja starejših in najranljivejših skupin, razna predavanja, kuharske in pekarske delavnice, delavnice prenosa starih znanj z namenom ohranitve le teh in izboljšati medgeneracijsko sodelovanje.

bottom of page